Океан Ельзи записує альбом із британським саунд-продюсером, володарем трьох Grammy


Український гурт Океан Ельзи працює над новим альбомом із британським саунд-продюсером, володарем трьох Grammy Кеном Нельсоном (Ken Nelson).

Зараз українські музиканти перебувають у Брюсселі на студії ICP Studios. На сьогоднішній день уже завершена робота над першим синглом, який шанувальники зможуть почути в середині лютого цього року.
"Я вперше працюю зі слов'янськими музикантами. Це цікавий досвід. Ми відмінно ладнаємо", - зазначив Кен Нельсон.
У свою чергу лідер ОЕ Святослав Вакарчук так відгукнувся про співпрацю: "У нас склався класний тандем. Кен - досвідчений продюсер із гарним музичним смаком. Його найбільша цінність у тому, що він вибирає з безлічі наших ідей - найкращі, і далі працюємо вже з ними".
Нельсон, після декількох років роботи над демозаписами незалежних артистів, досяг успіху, співпрацюючи з групою Gomez, а пізніше - світового визнання завдяки першим записам Coldplay. Він є володарем трьох нагород Grammy, двох Mercury Music Prize і став Продюсером року у 2003 році за версією журналу Music Week.
"Мені подобаються гурти, які вміють грати наживо, - говорить Кен Нельсон. - Я прихильник старої школи запису, коли всі інструменти записуються разом. Власне, до чого впродовж усієї моєї роботи у студії з різними артистами, я і прагну: записувати так, як музиканти репетирують - все водночас".
Восьмий альбом гурту Океан Ельзи вийде у квітні 2013 року. На його підтримку відбудеться великий стадіонний тур, в українську частину якого увійшли 27 міст країни.
Після закінчення виступів в Україні, від жовтня 2013-го року музиканти вирушать у другу частину концертного туру по країнах СНД та Північної Америки.

Коментарі