В Києві відбувся фествиаль Jazz in Kiev (відео)


Японська віртуозка Хіромі, американський триб’ют-бенд Miles Smiles, швед Ларс Даніельсон і поляк Льошек Можджер виступили у Києві. Зірки завітали в українську столицю на п’ятий міжнародний фестиваль «Jazz in Kiev».
Kiev Big Band відкриває фестиваль (фото knuj.org)

Немає слів — так кажуть про події, які захоплюють дух. Та все ж варто спробувати дібрати хоч кілька, аби розказати про направду джазове свято — п’ятий міжнародний фестиваль «Jazz in Kiev». 
Триденний музичний бенкет поліритмії відкрив оркестр Kiev Big Band, до складу якого входять, зокрема, Дмитро Бобін Алєксандров, чий саксофон звучить у треках ТНМК, бек-вокалістка Джамали, володарка унікального голосу Ольга Лукачова і майстерний трубач Денис Аду.

Гурт Miles Smiles виступив також у перший день фестивалю. Секстет утворили виконавці, яким свого часу пощастило грати разом із легендою джазу Маелзом Дейвісом. У пам’ять про знаменитого музиканта вони й зібрали гурт. Публіка, яка спостерігала гру зірок, дійсно відповідала джазовому фестивалю. Про це свідчили аплодисменти, які часом підхоплювали ритм композицій і перетворювалися на додаткову перкусію. 

Оригінальні оплески лунали і в другий день фестивалю. Його розпочали шведський контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст Ларс Даніельсон і піаніст-поляк Льошек Можджер. Ларса і Льошека, стоячи, звали на біс і, після музичної добавки, стоячи, проводжали. Мабуть, через це поляк сказав зі сцени, що київська публіка — найпалкіша. На біс музиканти виконали пісню Nirvana «Smells Like Teen Spirit» у джазовій обробці, чим ще більше розпалили піднесений настрій глядачів.

   

Потім грали хедлайнери фестивалю — Hiromi: The Trio Project. Цікаво, що лідерка колективу, Хіромі, народилася в Японії, а вчилася у Чехії та США. Мабуть, саме через це в її творчості переплетені мелодії Бетховена і Клода Дебюссі, та виходець з Америки — джаз.

Виступ Hiromi: The Trio Project глядачі також супроводжували вищезгаданими ритмічними оплесками.  На біс Хіромі з одногрупниками виходила довше, ніж її попередники — Ларс Даніельсон і Льошек Можджер. Однак гості фестивалю не шкодували рук недарма, тож отримали ще одну композицію на десерт.

M1.tv, відео - nollik

Коментарі