Рок-Січ буде українсько-шведським фестивалем

Олег Скрипка та Олександр Попов презентували міжнародний музичний фестиваль «Rock’n’Sich – 2013»





12 жовтня у столичній держадміністрації відбулася спільна прес-конференція відомого українського співака і громадського діяча Олега Скрипки та голови КМДА Олександра Попова. На зустрічі було презентовано концепцію нового міжнародного фестивалю «Rock’n’Sich».

Як повідомив ініціатор та засновник фестивалю Олег Скрипка, «Rock’n’Sich – 2013» буде спільним українсько-шведським проектом, який поєднає у собі якісну українську та шведську рок-музику, козацькі забави, розваги у стилі вікінгів, змагання з екстремальних видів спорту, лицарські турніри, байк-парад та змагання з автотюнінгу. Фестиваль матиме одразу сім майданчиків, у тому числі дві сцени, збудовані безпосередньо на Дніпрі у вигляді козацьких чайок.

«Я вирішив модернізувати «Рок-січ», бо раніше це був суто український рок і відчувалося, що треба відкривати кордони, робити фестиваль інтернаціональним, – розповідає співак. – В мене виникла ідея, що можна зробити такий братерський, дружній фестиваль«Rock’n’Sich», який кожного року прийматиме якусь країну, і очевидно, що першими на Трухановому острові потрібно прийняти саме шведів».

Також на прес-конференції було офіційно оголошено конкурс серед столичних молодих скульпторів на кращий проект монументу «шведському уболівальникові», який буде відкрито на Трухановому острові у рамках фестивалю «Rock’n’Sich».

«Цей монумент ми хочемо встановити до Дня Києва наступного року на Трухановому острові – місці, де зафіксовано абсолютний рекорд УЄФА за кількістю вболівальників на території одного фан-кемпінгу, – зазначивголова КМДА Олександр Попов. – Ми відберемо найкращі пропозиції столичних скульпторів, але обрати переможця серед них доручимо Асоціації уболівальників Королівства Швеція, яка обіцяє, що їхня делегація на «Rock’n’Sich» налічуватиме кілька тисяч шведів».

Стартує фестиваль у травні наступного року і проходитиме під патронатом Київської міської державної адміністрації.

Організатор фестивалю – «Країна Мрій».

Довідка Музичної Країни

«Рок Січ» — щорічний міжнародний рок-фестиваль, що проходить на Трухановому острові у Києві. Це перший і єдиний столичний фестиваль, на якому одночасно з трьох сцен лунає українська рок-музика, фестиваль став головною рок-подією України. У 2010 році «Рок Січ» набула статусу екологічного фестивалю.

Коментарі