"Джаз Коктебель" закривали без трусів

18 вересня у Коктебелі закінчився щорічний музичний фестиваль "Джаз Коктебель". Цього року його проводили вдев´яте. На ньому працювали три сцени – велика „Ну Джаз", маленька „Волошинська" та відкрита, на яку без квитків міг потрапити кожен бажаючий, розповідає Gazeta.ua.



„Три роки тому, коли відкрили Волошинську сцену, думав після концерту: ну нічого собі, здорово вийшло. Наступного року думав: ні, перший раз блідувато було, а зараз круто. Цього року думаю: минулого року було непогано. От цього разу — дійсно добре. Тепер найбільший головняк організаторів — зробити наступний фестиваль ще кращим", - зазначив музичний критик, куратор Волошинської сцени Олексій Коган.

На Волошинській сцені співали молоді гурти. На "Нью джаз" виступили "Акваріум", „Bill´ys вand", Аліна Орлова, Олег Скрипка, Red Snapper, Карл Фріерсон та інші. Останній виступає на фестивалі вшосте.

"Дуже люблю Коктебель, але через те, що я тут виступаю, дуже мало вдалось подивитися. Наступного року планую в цей час взяти відпустку й приїхати на фестиваль як гість. Також дуже люблю коньяк "Коктебель". Коли приїжджаю у Москву, прошу, щоб подавали такий. Але, на жаль, там його немає. Дуже люблю місцеву кухню. Вдома завжди сам готую борщ", - зазначив Фріерсон.

Він незмінно обідав у ресторані "Крим". Пив коньяк та пиво. Власник закладу пригощав його фірмовою бараниною. Він спокійно гуляв набережною, купував сувеніри. А от коли Борис Гребенщиков вирішив пройтися, його одразу оточив натовп бажаючих сфотографуватися. Безперешкодно Коктебелем гуляла також латвійська співачка Аліна Орлова.

"Мене взагалі не впізнають на вулиці. Зовнішність така. Колись у Вільнюсі прийшла у кафе, де раніше працювала й всіх знаю. Стоїмо з подругою, а поруч сидить наша знайома й каже: "Терпіти не можу Орлову, вона так пищить". Коли погано кажуть про мене, не реагую. Вже все погане, що можна було сказати, сказали", - зазначила співачка.

За 4 дні фестивалю його відвідали близько 20 тис. людей. Найбільше слухачів приїхало з Києва, були також з Білорусі, Росії та Молдови. Одна молода дівчина добралась на фестиваль автостопом аж із Сахаліну.

Подивитися фотогалерею з фестивалю - Джерело: Gazeta.ua

Коментарі